Kitap Projelerim ve Son Gelişmeler
Bir süredir siteme yeni makale yazmadığımı görmüş olmalısınız. Bu site gömülü sistemler merkezli olmak üzere elektronik ve bilgisayar bilimlerine dair çeşitli konuları ele alsa da ben artık çalışmalarımı gömülü sistemleri merkez almadan devam ettirme kararı aldım. Burada gömülü sistemleri bıraktığım gibi bir izlenim olmasın. Bu yıl hem bilgisayar programcılığı hem de elektronik teknikerliği programlarına kayıt olarak iki alanda da diploma sahibi olmayı düşünüyorum. Ama ilerisi için artık daha fazla yazılım ağırlıklı çalışacağım. Şu an profesyonel olarak full-stack web developer olma kararı aldım ve artık profesyonel anlamda bu alanda çalışacağım. Elektronik ve gömülü sistemler ise buna paralel gidecek, genelde amatör bir ruhla gömülü sistemler ve elektronik üzerinde çalışacak olsam da ilerisi için web teknolojileri ve gömülü sistemlerin beraber kullanıldığı projeleri de düşünmekteyim. Şu an iş imkanları ve ilerleyebilmek adına web teknolojileri oldukça cazip görünmekte. Şu an kendi çabalarımla bu mesleği öğrenirken aynı zamanda eğitime de önem verip bu alanda diploma almaya bakıyorum.
Her ne kadar bir maddi bir kazanç gözetmesem de yazarlığı da aynı bir meslek ciddiyetinde sürdürmeyi düşünüyorum. Yazarlıkta bu kadar emek sarf edip, bu kadar tecrübe edinip para getirmiyor diye bırakmanın bir anlamı olmaz. Türkiyede bu alanda gerçekten başarılı iş koyabilen yazarların sayısı oldukça az. Yalnız artık yazarlıkta ustalık eserlerini ortaya koymak gerektiğini ve bunun da sağda solda makale yazarak veya Facebook grubunda gönderi paylaşarak olmayacağını biliyorum. Bunun için basılacak, kitapçıda satılacak ve derste okutulacak nitelikte kitaplar ortaya koymak gerek. Böyle kitapları ortaya koymak için de oldukça disiplinli ve ciddi bir şekilde çalışmak gerekiyor. Ben de artık sosyal medyada paylaşım yapmaktan, blog makaleleri yazmaktan ziyade ders kitabı olabilecek nitelikte kitapları yazmayı hedefliyorum. Bu sayede yazarlıkta ilerlemem mümkün olacak. Bir müddet sonra yerimde saydığımı hissettim gibi geldi bu şekilde.
Okurlarımdan ve takipçilerden biraz ayrı kalacağımı söylemeliyim. Önümde 2 yıllık bir eğitim ve meslek öğrenme süreci var ve bu 2 yıl içerisinde yazarlıkta da ustalık eserlerimi ortaya koymayı düşünüyorum. Yani bu bahsettiğim kitapları 2-3 yıl içerisinde yazacağım ama bu süreçte de diğer yazı faaliyetlerine biraz ara vereceğim. Şimdi kitap projelerinden bahsedeyim ve şimdiden yazacağım kitaplardan haberdar olun.
Elektronik alanında kitaplar
Elektronik ve bilgisayar donanımı hakkında yazacaklarım daha fazla olsa da işin donanım tarafından çok yazılım tarafına kaydığım için donanım tarafına o kadar zaman harcamak istemiyorum. Her ne kadar donanım hakkında kendimi geliştirsem de bu alanda bir kitap yazmak için baştan araştırma, çalışma ve okuma yapmak gerekiyor. Aşağıdaki iki kitabı elektronik ve bilgisayar donanımına ayırdığım az bir zaman dilimi içerisinde yazmayı düşünüyorum. Bu kitapların çıkıp çıkmaması ne kadar zaman bulacağıma bağlı.
Analog Devre Elemanları
Bu kitabın ilk bölümünü yazdım ama sonra devamını getirmeye pek emek ve zaman harcayamadım. Dirençleri konu aldığım ilk bölümü siteden okuyabilirsiniz. Geri kalan kısmını ise elektronik bölümünde okurken derslerle paralel şekilde tamamlamayı düşünüyorum. Analog elektronik çok uzman olduğum bir alan değil. Bu alanda kendimi geliştirdikten sonra yazmanın daha doğru olacağını düşündüm. Bu kitabı yazmaya belki devam etmeyebilirim ama ilk bölümden oldukça faydalı bir eser ortaya çıktığını gördüm. Bu kitabı yazarken kaynak olarak 17 farklı İngilizce kitabı seçmiş ve sürekli araştırma yaparak püf noktalarıyla bütün bilgileri aktarmayı hedeflemiştim.
Uygulamalı Dijital Elektronik
Bu kitap diğer klasik dijital elektronik kitaplarından farklı olarak bolca uygulama ve güncel bilgi ile dolu olacak. Artık bir elektronik devre dediğimizde mikrodenetleyici ve buna bağlı olan bolca dijital entegreyi görmekteyiz. Mikrodenetleyici eğitim kitapları mikrodenetleyici merkezli konuyu anlatıp bu aygıtlara yeterli ağırlığı vermemekte. Dijital elektronik kitapları ise teorik ağırlıklı bilgi verip en fazla 70’lerden kalma klasik 74 serisi entegrelerden bahsetmekte. Ben günümüzde bu temel entegrelerin nerede ve nasıl kullanıldığından bahsetmenin yanı sıra son yıllarda günü kurtaracak pek çok dijital entegrelerden ve bunların kullanımından da bahsedeceğim. Bu yönüyle oldukça orjinal bir kitap olacak ve size hem eğitimde hem de çalışırken doğrudan sonuca götürecek bilgiyi verecek.
Yazılım alanında kitaplar
Yazılım alanında yazdığım kitaplar benim çalışma alanımla alakasız olmayacak ve öğrenme sürecine paralel gidecektir. İşin yazılım tarafı bana daha kolay geldiği için bu alanda yazabileceğim kitapların sayısı da fazla olacak. Bu kadar çok kitabı yazmak bazılarında pek mümkün görünmese de ben bildiğim konuda, taze bilgilerle yazacağım aynı zamanda da hızlı bir yazar olduğum için 2-3 yıl içerisinde 5-6 kitap yazmayı gayet mümkün görmekteyim.
İleri Seviye Javascript
Sanırım ilk yazacağım kitabın konusu bu olacak. Web teknolojilerinde ilerlerken karşımıza çıkan ilk dillerden biri Javascript olmakta. Ben işin temeline daha önem verdiğim için bu temel teknolojilerden biri olan Javascript’i öğrenmeye daha çok ağırlık vereceğim. Kitabın amacı Javascript dilini en ileri ve en ayrıntılı şekilde uygulamalarla beraber öğretmek olacak. Burada frameworkler ile kafa karıştırmadan salt Javascript ile neler yapılabileceğini ortaya koyacağım. Web teknolojilerine yeni başlayanların karşısına çıkan ilk programlama dili olduğundan programlama dili paradigmaları, algoritmalar ve veri yapıları gibi konularda biraz da teorik bilgi verebilirim.
Python ile Bilgisayar Bilimlerine Giriş
Python ile Web Programlama
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Yazılımcılığa başlıyorum
Bu yüzden bir süre Türkçe internetten uzak kalacağım. Kitapları yazmaya bile zor zaman ayırırken zamanımı daha verimli kullanmak istiyorum. Bana yine mail üzerinden ulaşabilirsiniz ama çok kafa yoracak sorular sormayın. Yeni çalışmalarımla kısa sürede geri döneceğim. Görüşmek üzere. 🙂
İyi çalışmalar güzel adam
Ben lise 10. sınıf öğrencisiyim ve benim görüşüm eğer yeterli ve özverili bir şekilde çalışırsam üniversiteden mezun olmuş çoğu öğrenciden iyi bir bilgiye geleceğimi düşünüyorum tabiki üniversitede adam akıllı oturup bunları sadece ders olarak görmeyen ve cidden çalışan kişilerden bahsetmiyorum puanım bilgisayar mühendisliğine yetiyor yada bilgisayar mühendisliği havalı vs sebeplerden seçmiş ve çokta emek harcamayan öğrencilerden bahsediyorum ve bu öğrenciler sayesinde güzel paralar kazanabiliyorum onların ödevlerini yaparak ve bu yolda bi noktada B1+ seviyesine getirdiğim ingilizcem eğer bir sözlük kullanırsam ihtiyacım olan bilgileri anlayacak kadar yetiyiyor ve bu ingilizcem gün geçtikçe ilerliyor. Ama buna alternatif olarak burda o kadar fazla cidden kaliteli ve açıklayıcı içerik varki size ne kadar minnettar olsam azdır size ve özellikle lisemizdeki teknolojik klübünde robotik yarışmalara,teknofeste katılıyoruz ve klübe yeni gelen arkadaşlara rahatlıkla sizin kaynaklarınızı gösterek ordan rahatça öğrenebilirsin diyebiliyoruz.Size çok teşekkür ediyorum ve kitaplarınızı 4 gözle bekliyorum.